Artiklar

Gillar du att förkovra dig och läsa mer om olika ämnen? Här hittar du en mängd artiklar som rör allt från hotell, restaurang, spa, konferens eller event till miljö och CSR. Filtrera ämnena nedan för att finna det som intresserar just dig.

Filtrera artiklar

Senaste artiklarna


Namaste yoga i badrock på spa
TIPS, SPA & HÄLSA, AKTIVITETER

Vanliga fördomar om yoga

Har du aldrig provat yoga och tänker att det nog inte är något för dig? Kanske tänker du att det bara är för den som är vig, att bara det är kvinnor som går på yoga, eller att det inte är en "riktig" träningsform? Här slår vi hål på myterna och ger dig flera goda anledningar till att prova du med. 
Läs artikel
Läser tidning i sängen på hotellrum
TIPS, SPA & HÄLSA, HOTELLET

En klassisk resort för nya retreats

Sommaren 2023 fick vi äntligen välkomna nya och gamla gäster till hotellet på bergskanten igen. En sommar, en höst och en vinter har gästat oss och vi möts säsong för säsong av nya vackra vyer och skepnader på berget utanför. Vi hoppas att få träffa dig oavsett med pjäxa, finsko eller sportsko på. Till våren väntar välgörande vandringar, yoga och vårt efterlängtade spa.

Artikel från Lotus News #03 
ORD: Lotus Hotel Group / FOTO: Tobias Andersson, Ksenya Budko

Läs artikel
Tranor vid Hornborgasjon Fotograf: Roger Borgelid/Västsverige.com
AKTIVITETER, KULTUR, TIPS

Upplev trandans vid Hornborgasjön

Tranorna vid Hornborgasjön är ett kärt vårtecken och de bjuder på en mäktig naturupplevelse. Tranorna besöker Hornborgasjön från ungefär mitten av mars till mitten av april varje år men även under hösten finns det tranor vid Hornborgasjön. Vill du uppleva tranorna utan att behöva trängas med andra så välj gärna en vardag.
Foto: Roger Borgelid/Vastsverige.com
Läs artikel
Tvagning
SPA & HÄLSA, TIPS

Den omhändertagande tvagningen

Din spavistelse på Earth Spa (öppnar i maj 2024) börjar med en stund i stillhet för en grundande och välgörande tvagningsritual. Tvagningen gör gott för både kropp och sinne och är i sig själv en skön och meditativ stund. Inte minst förbereder den dig för att landa in i din fortsatta spavistelse. Hur går tvagningen till?
Läs artikel
Eva yoga på Billingehus
AKTIVITETER

Yoga på Billingehus

Vi fortsätter med våra omtyckta yogaklasser! Sköna morgon- och kvällsklasser som hålls av Eva Ulfvengren, utbildad yogainstruktör. Det blir allt från lugna och grundande, till aktiva och energigivande yogaklasser. Varmt välkommen upp på berget för att yoga med oss på Billingehus.

Läs artikel
MAT & DRYCK, UNDERHÅLLNING, KULTUR

Vin & vintage

Välkommen till en inspirerande kväll där vi djupdyker i historia, mode och stil. Vad betyder sakta mode, hur vet man när ett plagg är vintage, och hur förlorade färgen sin rikedom? Theresa reder ut begreppen och bjuder in dig till en färgsprakande och glammig värld med vintage och personlig stil. 
Läs artikel
Vinterbild på familj som grillar utomhus på Billingen. Foto: Nextskovde/Tobias Andersson
BILLINGEN, AKTIVITETER, TIPS

Vinter och sportlov på Billingen i Skövde

När du bor hos oss på Billingehus har du en mängd aktiviteter och naturupplevelser bokstavligen utanför dörren. Njut av uppfriskande utomhusaktiviteter på dagarna och värme, mys och goda middagar på kvällarna. 

Foto: Next Skövde/Tobias Andersson

Läs artikel
Skövde Golfklubb Foto: Jacob Sjoman Västsverige.com
AKTIVITETER, UPPLEV SKÖVDE, BILLINGEN

Golf i Skövde

Ser du fram emot att upptäcka nya golfbanor i oslagbara miljöer? Låt oss visa vägen till golbanor i Skövde och Skaraborg! Läs mer om vilka golfmöjligheter som väntar på dig när du flyttar in hos oss på Billingehus.
Läs artikel
Patrik Träningskonsulten Billingen
BILLINGEN, AKTIVITETER

Hyr utrustning och träna med Träningskonsulten på Billingen

Vi träffar Patrik Johansson som driver Träningskonsulten – en levande verksamhet på toppen av Billingen med träning, uthyrning och aktiviteter. Här erbjuds cykling, löpning och skidåkning, men även styrketräning, stavgång med mera uppe på berget. Patrik är före detta elitskidåkare med stor erfarenhet av Billingens terräng och vad berget har att erbjuda. 

Läs artikel
AKTIVITETER, UPPLEV SKÖVDE, BILLINGEN

Att göra med barn i Skövde och Skara

Besöker du oss med familjen och vill hitta på roliga saker? Närområdet med berget Billingen och Skövde har mycket att erbjuda för både små och stora barn. Nedan ser du några av våra bästa tips!
Läs artikel
Arne och Maja Sandberg grundare av Billingehus
HISTORIK

Arne och Maja Sandberg – grundare av Billingehus

Arne Sandberg var en ung entreprenör som slumpartat gav sig in i bensinbranschen, ett vägval som kom att förändra hela hans liv. När Arnes första leverans av bensin anlände till Fredrikstad 1960 stod där en ung fotograf från Expressen utsänd för att dokumentera det hela. Hennes namn var Maja.
Läs artikel
HISTORIK

Hans-Erland Heineman – arkitekten bakom Billingehus

Hans-Erland Heineman (1919–2003) var arkitekten bakom Billingehus såväl som Skövde kulturhus, Sankt Johannes kyrka i Skövde, Sankt Lukas kyrka i Skövde, Hotell Bellevue i Hjo och delar av kvarteret Oden i Skövde.
Läs artikel
Naturen utanför Billingehus
BILLINGEN

Berget Billingen

Berget Billingen är ett av Västergötlands femton platåberg, ett naturområde som sträcker sig över Skövde, Skara och Falköping kommun. Närmast är Skövde.
Läs artikel
Hotellrum på Billingehus
HOTELLET

Allt du behöver veta under din vistelse

För att spara på miljön och minska antalet trycksaker på rummet har vi valt att ha en digital version av vår hotellinformation. Vi hoppas att du, oavsett anledning till ditt besök, kommer att njuta av vår miljö, mat och omtanke. Vi finns här för dig om du behöver vår hjälp.

Läs artikel
Presentkort med rosett
HOTELLET, TIPS, MAT & DRYCK, KULTUR

Ge bort en upplevelse till den som redan har allt

Vårt hotell är fyllt med upplevelser – mysiga hotellövernattningar, spännande evenemang och goda middagar i vår restaurang. Dessutom väntar ett helt berg med äventyr utanför. Ge bort ett presentkort så får mottagaren själv välja innehållet.
Läs artikel