Vinter på Billingehus

Ett berg av upplevelser väntar på Billingen i vinter! Nu tar vi på oss underställen för att njuta av aktiviteter och frisk luft på berget under dagen. På kvällen samlas vi för att njuta av värmen och myset inne på Billingehus. Varmt välkommen till oss i vinter!

Boka med snögaranti
Längdskidåkning på Billingen Foto: Alexander Arnholm Vastsverige.com

Skidglädje på berget

Pris från 1245:-/vuxen & 610:-/barn
Med vårt skidpaket kan du välja om du vill ta en tur i spåret eller susa nerför Billingebacken. Efter en frisk dag på berget väntar en god middag, mys, övernattning och frukostbuffé.

Från spåret till myset på två minuter – ski in ski out på Billingehus

Njut av dagar med nära till allt. Hos oss har du skidåkningen bokstavligen utanför dörren och Billingen Skövde erbjuder som officiellt Vasaloppscenter hög kvalitet på spåren. Här finner du hotellerbjudanden för dig som vill lägga många kilometer i spåren, ta några åk i Billingebacken eller för dig som är nöjd att hålla ställningarna och mysa inomhus med en god bok och något gott att dricka.

Boka med snögaranti
Längdskidåkning på Billingen Foto: Alexander Arnholm Vastsverige.com

Skidglädje med guldkant

Pris från 1390:-/vuxen & 660:-/barn
Paketet för dig som vill fokusera på skidåkningen, njuta av lyxen att bo på hotell och få all mat serverad. Spåravgift/liftkort, lunch, middag, boende och frukostbuffé ingår. Stanna längre och få rabatt!
Fåtölj i lobbyn på Billingehus

Hemma på Billingehus

Pris från 1190:-/person
Hos oss är atmosfären hemtrevlig med gott om plats att bara vara. Precis som hemma, fast här blir du lite extra bortskämd. En övernattning med 3-rätters middag och frukostbuffé.

Skidåkning på Billingen i Skövde – officiellt Vasaloppscenter

Billingeberget har samma klimat som södra Dalarna. Det innebär att vi ofta har snö uppe på berget trots mildare klimat nere i Skövde stad. Billingen är ett officiellt Vasaloppscenter med hög kvalitet på spåren för både cykel, löpning och längdskidor. Utöver det finns Billingebacken för de som hellre åker utför och Arena Billingen för skridskoälskaren.   

Snögaranti Billingehus

Boka tryggt med vår snögaranti

Med vår snögaranti kan du tryggt boka din skidvistelse – oavsett när på säsongen du vill åka. Vi garanterar att minst två km välpreparerade längdspår är öppna – annars kan du avboka din vistelse fram till kl. 12.00 på ankomstdagen och få pengarna tillbaka. 
Snögarantin gäller på våra skidpaket från 27 december 2023, till och med 31 mars 2024. För perioden 10 januari–3 mars omfattar den även att Billingebacken är öppen.
Längdskidåkning på Billingen Foto: Alexander Arnholm Vastsverige.com

Längdskidor på Billingen

Billingen är ett officiellt Vasaloppscenter med 30 kilometer preparerade längdskidspår och en av Sveriges modernaste och längsta konstsnöanläggningar. Här trivs såväl nybörjaren och barnfamiljen som den glada motionären och elitskidåkaren.
Foto: Vastsverige.com, Alexander Arnholm
Slalombacke Billingebacken Foto Mårten Bergkvist Next Skövde

Utförsåkning i Billingebacken

Precis vid vårt hotell ligger Billingebacken som bjuder både på härlig skidåkning och strålande utsikt över Skövde. Backen är 400 meter lång, med en fallhöjd på 100 meter. Här finns en nedfart, två liftar och en fun park med räcken och hopp i olika svårighetsgrader.
Foto: Next Skövde, Mårten Bergkvist
Träningskonsulten Billingecenter

15% rabatt hos Träningskonsulten

Träningskonsulten guidar dig och hyr ut alpin- och längdutrustning, thule-vagn/-släde, skridskor, elcyklar samt vanliga cyklar för både barn och vuxna. Här hittar du också allt du behöver för löpning. Du hittar dem i  Billingecenter på Billingen. När du bor hos oss har du alltid 15% rabatt på köp och hyror.

Billinge Arena

Skridsko på Arena Billingen

Arena Billingens isbana ligger centralt på berget intill Billingecenter och är en konstfrusen isbana under tak. Isbanan drivs av Skövde Bandy som erbjuder allmänheten att åka skridskor under särskilda tider. 
Foto: Next Skövde, Tobias Andersson
Familj vid grillplats på Billingen Foto Nextskovde Tobias Andersson

Upplev Billingen på vintern

De hisnande vyerna från Billingehus slår en direkt, men när det gäller aktiviteter hittar du faktiskt det bästa på baksidan. Runt knuten på hotellet ligger berget Billingen som bjuder på både äventyr och vackra vyer, med aktiviteter som längdskidspår med officiellt Vasaloppscenter, skidbacke och isbana under tak.
Foto: Vastsverige.com

Mys inne på hotellet


Bastu med utsikt

Koppla av i vår bastu

Efter aktivitet kan det vara skönt att koppla av lite. När du bor hos oss har du tillgång till vår gemensamma bastu med utsikt över naturen på Billingen. Här finns även duschar och några sittplatser. Prata med receptionen för tillgång till bastun i samband med din vistelse.

Utsikt från Bar Arne

Bar Arne

Bar Arne är vår lilla bar med den stora utsikten. Här serveras cocktails och bubbel. Platsen där man unnar sig och firar lite extra. Den som känner oss vet dock att det alltid finns något att fira - så tröskeln in är inte hög.

Shuffleboard i lobbyn på Arken Hotel & Art Garden Spa

Att göra på hotellet

Välkommen till vårt energiska vardagsrum fullt av upplevelser – njut av de oförglömliga aktiviteterna, måltiderna, mötena och den sköna avslappningen som väntar här. Shuffleboard, pingis, foosball och en mängd olika sällskapsspel finns tillgängliga om du vill utmana vänner och familj.