Upptäck Skaraborg

Skaraborg ligger mellan Sveriges största sjöar - Vänern och Vättern. Här finns ett rikt natur- och kulturliv och mycket att uppleva för alla åldrar och intressen. Utforska vandringsleder, njut av lokal mat och en god fika, upptäck den blommande ramslöken på Kinnekulle eller tranornas dans vid Hornborgasjön. 

TIPS FRÅN OSS PÅ BILLINGEHUS

Aktiviteter, naturupplevelser och arkitektur

Att Skaraborg kallas för Svea rikes vagga är ingen tillfällighet. Antalet sevärdheter är åtskilliga, framför allt de kulturella och historiska. Men även friluftslivet är något alldeles extra – Skaraborg erbjuder helt fantastiska vandringsleder!

Medeltida Skaraborg Västsverige.com

Upptäck spår av medeltiden i Skaraborg

Följ med på en spännande resa tillbaka i tiden och möt historien genom platser, händelser, strider och de människorna som lämnat spår efter sig. Ladda ner appen Kulturväg Skaraborg och upptäck historiska platser från medeltiden. Via mobilen blir du guidad av en berättarröst och får se bilder av 3D-skannade historiska föremål med anknytning till de olika platserna.
Varnhem Klosterkyrka Foto Lukas Zwarzecha Westsweden.com

Varnhems klosterkyrka

Besök Varnhems klosterkyrka och promenera under de månghundraåriga valven och skåda den historiska platsen inifrån och ut. Församlingskyrkan ingår nu i Klosterstaden Varnhem – en turistanläggning som skapats till följd av Jan Guillous historiska romansvit om tempelriddaren Arn.

Omge dig själv med underbar arkitektur och vila ögonen på klosterparken medan du njuter av något gott från Klostercaféet!
Foto: Lukasz Warzecha/Vastsverige.com

Qvarnstensgruvan Skara

Qvarnstensgruvan, Lugnås

I Skara finner du Europas enda kvarnstensgruva som är öppen för besökare. När du bokar en visning tar guiden dig ner under jorden och återberättar historier från gruvans bästa dagar. Efteråt svänger du kanske förbi det lilla muséet och lär dig ännu mer om gruvarbetet, eller så tar du en fika på det närliggande kaféet?
Foto: Qvarnstensgruvan
Tranor Hornborgasjon Foto Roger Borgelid Vastsverige.com

Trandansen vid Hornborgasjön

Tranorna vid Hornborgasjön är ett kärt vårtecken och de bjuder på en mäktig naturupplevelse. Tranorna besöker Hornborgasjön från ungefär mitten av mars till mitten av april varje år. 

Även under hösten finns det tranor vid Hornborgasjön. Upp emot 18 000 tranor kan rasta här under hösten, men de är då mer skygga. Bäst ser du tranorna från Trandansen i september-oktober i skymningen när de drar till sjön för att sova.
Foto: Roger Borgelid/Vastsverige.com

Besök idyllen Turbinhusön

En utflykt till Turbinhusön i Tidaholm är en utmärkt idé – särskilt under sommarhalvåret! Strosa längs strandpromenaden medan du tar in allt det blomstrande längs vägen, eller packa ner saft och bullar och rulla ut picknickfilten i Bruksvilleparken. Sommaridyllen erbjuder en rad aktiviteter, både för barn och unga men också för kultur- och historieintresserade. Det tar ca 30 minuter med bil från Billingehus. 
Foto: Turbinhusön facebook
Pilgrimsleden Skaraborg Foto Lukasz Warzec Vastsverige.com

Vandring i Skaraborg

I Skaraborg finns många natursköna vandringsleder av varierande karaktär. Inom en timmas bilfärd kan du uppleva allt ifrån Vänerskärgårdar och kustlandskap till platåberg och en böljande rullstensås. Så nära varandra, men ändå så olika. Se olika förslag på vandringar på vastsverige.com.
Foto: Lukasz Warzec/Vastsverige.com

MTB i Skaraborg

I Skaraborg finns många bra MTB-leder, både för nybörjare och den mer avancerade cyklisten. På Kinnekulle som ligger ca 40 min med bil från Billingehus, finns flera olika utmärkta leder för mountainbike. Bland annat den 45 kilometer långa Kinnekulleleden som bjuder på magisk utsikt.
Foto: Daniel Breece/vastsverige.com
Skövde Golfklubb Foto: Jacob Sjoman Västsverige.com

Spela golf i Skövde och Skaraborg

Ser du fram emot att upptäcka nya golfbanor i oslagbara miljöer? Låt oss visa vägen till golbanor i Skövde och Skaraborg! Läs mer om vilka golfmöjligheter som väntar på dig när du flyttar in hos oss på Billingehus.

Bo på hotell & utforska Skaraborg

Skövde ligger centralt i Skaraborg och har ett perfekt utgångsläge när du vill utforska Västgötaslätten. Boka några nätter hos oss på Billingehus så når du bland annat Skara, Falköping, Lidköping, Mariestad och Tidaholm på under en timmas bilresa. 

Upptäckarglädje

Pris från 1245:-/vuxen & 550:-/barn
För dig som vill vara aktiv utomhus – på Billingen och i Skaraborg. Upplev historiska miljöer, vackra leder och roliga äventyr. Övernattning, take away, middag och frukost ingår.
Fåtölj i lobbyn på Billingehus

Hemma på Billingehus

Pris från 1190:-/person
Hos oss är atmosfären hemtrevlig med gott om plats att bara vara. Precis som hemma, fast här blir du lite extra bortskämd. En övernattning med 3-rätters middag och frukostbuffé.
Erbjudande med 3–4 nätter
Läsa Lotus News på hotellrummet Billingehus

Hemester

Pris från 2620:-/person
Hos oss infinner sig semesterkänslan, utan att behöva resa så långt. Boka hemester med tre till fyra övernattningar, en halvdag på Earth Spa, en 2-rätters middag och en bistrorätt.