Skidglädje med guldkant

Skidsemester med helpension och hotellmys

Det perfekta paketet för dig som vill fokusera på skidåkningen, njuta av lyxen att bo på hotell och få all mat serverad. Kanske tränar du inför Vasaloppet, eller älskar du att ta dig fram på ett par skidor tillsammans med familjen? Packa skidutrustning, vantar och underställ – checka in och lämna det praktiska åt oss. Vi ser till att du får energigivande frukost, god lunch och en magisk middag.

I paketet ingår:

  • En övernattning med frukostbuffé
  • Spåravgift eller liftkort* för en dag
  • En lunch
  • En 2-rätters middag i Sandbergs matsal
  • Tillgång till bastu

Stanna längre och få rabatt!

  • Bo 2–3 nätter – få 10% rabatt 
  • Bo 4–7 nätter – få 15% rabatt

Samma innehåll som i paketet ovan, gånger antalet nätter. 

Barn 2–14 år: 660:-/natt (ovan rabatt gäller ej barn). I priset ingår en övernattning, spåravgift/liftkort, lunch, 1/2 portion av meny samt frukostbuffé. Barn under 2 år bokas på telefon eller mail.

Läs mer
Från 1390:- /vuxen & 660:-/barn
EJ BOKNINGSBART

Bra att veta

Detta paket går att boka t.o.m. 30 mars 2024 (Ej söndagar, förutom 11 och 18 feb, som går att boka då det är sportlov).

*Längdspår är öppna t.o.m. 30 mars och utförsåkning t.o.m. 3 mars 2024. 

Se öppettider för Billingebacken här › 

 

Incheck från kl. 15 och utcheck senast kl. 11.

 

Boka tryggt med vår snögaranti

Läs mer i bokningsinformationen nedan. 

 

Skidförråd

På hotellet finns ett skidförråd där du kan förvara din skidutrustning och värma dina pjäxor. 

 

Vill du hyra skidor?

När du bor hos oss får du 15% rabatt på skidhyra hos Träningskonsulten som ligger precis bredvid hotellet. Boka via oss för att få rabatten. 

 

Vad betyder frånpris? Att priset varierar beroende på vilken säsong och veckodag du ankommer samt vilken rumstyp du väljer. Läs mer i bokningsinformationen nedan.

Bokningsinformation

Från spåret till myset på 2 minuter

När du bor hos oss har du skidåkningen bokstavligen utanför dörren. Här är boendet för dig som vill lägga många kilometer i längdspåren, ta några åk i Billingebacken eller för dig som är nöjd med att hålla ställningarna och mysa inomhus med en god bok och något gott att dricka. 

Snögaranti Billingehus

Boka tryggt med vår snögaranti

Med vår snögaranti kan du tryggt boka din skidvistelse – oavsett när på säsongen du vill åka. Vi garanterar att minst två km välpreparerade längdspår är öppna – annars kan du avboka din vistelse fram till kl. 12.00 på ankomstdagen och få pengarna tillbaka. 
Snögarantin gäller på våra skidpaket från 27 december 2023, till och med 31 mars 2024. För perioden 10 januari–3 mars omfattar den även att Billingebacken är öppen.
Längdskidåkning på Billingen Foto: Alexander Arnholm Vastsverige.com

Längdskidor på Billingen

Billingen är ett officiellt Vasaloppscenter med 30 kilometer preparerade längdskidspår och en av Sveriges modernaste och längsta konstsnöanläggningar. Här trivs såväl nybörjaren och barnfamiljen som den glada motionären och elitskidåkaren.
Foto: Vastsverige.com, Alexander Arnholm
Slalombacke Billingebacken Foto Mårten Bergkvist Next Skövde

Utförsåkning i Billingebacken

Precis vid vårt hotell ligger Billingebacken som bjuder både på härlig skidåkning och strålande utsikt över Skövde. Backen är 400 meter lång, med en fallhöjd på 100 meter. Här finns en nedfart, två liftar och en fun park med räcken och hopp i olika svårighetsgrader.
Foto: Next Skövde, Mårten Bergkvist
Oxkind varmrätt på Sandbergs restaurang

Sandbergs Matsal

Vårt kök serverar vällagad klassisk mat på ett modernt och medvetet sätt. Med en gnutta attityd och glimten i ögat. Vår inspiration bottnar i svensk matkultur och följer det skafferi som årstiderna har att erbjuda.

Shuffleboard i lobbyn på Arken Hotel & Art Garden Spa

Att göra på hotellet

Välkommen till vårt energiska vardagsrum fullt av upplevelser – njut av de oförglömliga aktiviteterna, måltiderna, mötena och den sköna avslappningen som väntar här. Shuffleboard, pingis, foosball och en mängd olika sällskapsspel finns tillgängliga om du vill utmana vänner och familj. 
Bastu med utsikt

Koppla av i vår bastu

Efter aktivitet kan det vara skönt att koppla av lite. När du bor hos oss har du tillgång till vår gemensamma bastu med utsikt över naturen på Billingen. Här finns även duschar och några sittplatser. Prata med receptionen för tillgång till bastun i samband med din vistelse.

Hotellrum med egen bastu ger extra guldkant

Vill du ha ännu mer guldkant på din vistelse? Boka ett av våra deluxe-rum och välj mellan ett rum med egen bastu, ett 70-talsrum med grammofonspelare och discokula eller ett romantiskt rum med rund säng.

Juniorsvit på Billingehus

Deluxe hotellrum med bastu

Sängbord på hotellrum Billingehus
Sittbänk i fönstret på hotellrum Billingehus
Juniorsvit på Billingehus
Dusch i badrum på hotellrum Billingehus
Lotus Love produkter på badrum Billlingehus
Läsa Lotus News på hotellrummet Billingehus

Deluxe Romantik med rund säng

Deluxe Romantik

Deluxe med badkar i rummet

Skivspelare på rummet

Några av rummen har skivspelare.