Familjepaket på sportlovet

Ta med familjen till en ny nivå, med aktiviteter och tid tillsammans, inne och ute. Under vintern myser vi till det lite extra inomhus, för att det ska vara ännu skönare att komma in efter spännande äventyr på berget. Välkommen upp för att skapa nya minnen hos oss på Billingehus!

Boka med snögaranti
Längdskidåkning på Billingen Foto: Alexander Arnholm Vastsverige.com

Skidglädje på berget

Pris från 1245:-/vuxen & 610:-/barn
Med vårt skidpaket kan du välja om du vill ta en tur i spåret eller susa nerför Billingebacken. Efter en frisk dag på berget väntar en god middag, mys, övernattning och frukostbuffé.
Boka med snögaranti
Längdskidåkning på Billingen Foto: Alexander Arnholm Vastsverige.com

Skidglädje med guldkant

Pris från 1390:-/vuxen & 660:-/barn
Paketet för dig som vill fokusera på skidåkningen, njuta av lyxen att bo på hotell och få all mat serverad. Spåravgift/liftkort, lunch, middag, boende och frukostbuffé ingår. Stanna längre och få rabatt!
Fåtölj i lobbyn på Billingehus

Hemma på Billingehus

Pris från 1190:-/person
Hos oss är atmosfären hemtrevlig med gott om plats att bara vara. Precis som hemma, fast här blir du lite extra bortskämd. En övernattning med 3-rätters middag och frukostbuffé.

Upptäckarglädje

Pris från 1245:-/vuxen & 550:-/barn
För dig som vill vara aktiv utomhus – på Billingen och i Skaraborg. Upplev historiska miljöer, vackra leder och roliga äventyr. Övernattning, take away, middag och frukost ingår.
BOKA MED SPA FRÅN 10 MAJ
Vandrare på Billingeleden

Vandringslycka

Pris från 1290:-/person
Älskar du att vara ute och uppleva naturen till fots, men tycker ändå det är skönt att landa mjukt i en soffa och njuta av vällagad mat efter en dags vandring? Boka vandringslycka! 
Erbjudande med fyra övernattningar
Läsa Lotus News på hotellrummet Billingehus

Hemester

Pris från 2590:-/person
Till Billingehus har lokalbor och långväga resenärer vallfärdat sedan 1970 för den sköna avslappningen. Hos oss infinner sig semesterkänslan, utan att behöva resa så långt.
BOKA MED SPA FRÅN 10 MAJ
MTB på Billingen Foto: Daniel Breece/vastsverige.com

MTB-paket

Pris från 1545:-/person
Vid vårt hotell ligger berget Billingen som bjuder på en härlig upplevelse för både nybörjare och erfarna cyklister. Boka paket med MTB-hyra, middag, övernattning och frukost. 

Att göra med familjen


Shuffleboard i lobbyn på Arken Hotel & Art Garden Spa

Att göra på hotellet

Välkommen till vårt energiska vardagsrum fullt av upplevelser – njut av de oförglömliga aktiviteterna, måltiderna, mötena och den sköna avslappningen som väntar här. Shuffleboard, pingis, foosball och en mängd olika sällskapsspel finns tillgängliga om du vill utmana vänner och familj. 
Vandrare på Billingeleden

Vandring på Billingen

Det finns fantastiska vandringar att upptäcka i naturområdet Billingen. En av de mest populära är Billingeleden på 57 km som går att ta i etapper eller som en tredagarsvandring. Trollstigen är en annan som finns i tre olika nivåer där du själv kan välja att gå den korta turen (2,6 km), mellanturen (8,1 km) eller den långa turen (12,4 km). Här får du en vidunderlig upplevelse i de trolska skogarna på Billingens sluttning.
Foto: Vastsverige.com, Jonas Ingman

Aktivitetsplats Äventyret

Precis utanför vårt hotell finner du Äventyret – en lekplats som är utformad som en hinderbana och passar hela familjen. Det finns även en linbana, klätterborg och en "undvik att nudda marken" bana. 
Upplevelsebadet i Skövde

Upplevelsebadet i Skövde

På upplevelsebadet i Arena Skövde är det alltid bra badväder. Lek i vildforsen, testa vattenrutschkanor i olika former och storlekar, gunga med i vågorna eller plaska i den grunda drakpoolen. Ett blött vattenäventyr för hela familjen. Badet ligger centralt i Skövde, bara 3 km från vårt hotell. Vattenäventyr för hela familjen! 
Jumpyard i Skövde

Jumpyard i Skövde

I Skövde kan du hoppa, studsa och skutta i stadens trapolinpark Jumpyard. Där kan du bland annat hoppa på trampoliner, i ninjabanan, i hopp-tv-spel eller flyga fram i Sky Riders. En aktivitet som passar perfekt för både barn och vuxna med hopp i benen. 
Balthazar Science Center

Balthazar Science Center

Upplev och utforska naturvetenskap och teknik. På Balthazar får du testa olika interaktiva stationer och experiment, bygga, skapa och använda din kreativitet. Prova hur det är att labba med mystiska pulver, bygg legomonster, testa hur det är att köra lastbil eller hitta spännande saker i gruvgången. Dessutom sätter Balthazars egen Makerverkstad fart på kreativiteten och här kan du skapa, uppfinna och bygga. På Balthazar Science Center finns något att upptäcka för alla med barnasinnet kvar.
Skogsmulle Foto: Next Skövde Tobias Andersson

Skogsmulleriket på Billingen

På berget Billingen runt den lilla sjön Åsbotorpssjön sträcker sig en tillgänglighetsanpassad slinga på 2 kilometer. Här bor Skogsmulle och hans vänner, och du får gärna hälsa på. Kika in i husen och lär er mer om djur och natur samtidigt som ni utforskar omgivningarna tillsammans.
Pumptrackbana på Billingen Foto: Next Skövde Tobias Andersson

Billingen bikepark

På Billingen kan du på ett lekfullt sätt träna upp din balans och teknik i Billingen Bikepark. Hit är gammal som ung välkommen och förutom att cykla kan du även åka skateboard, kickbike och inlines. Parken består av två pumptrackbanor i olika svårighetsnivåer.

Upzone Höghöjdsbana

Ta med familjen eller kompisgänget på ett äventyr där du klättrar från plattform till plattform, 14 meter upp bland trädtopparna. Höghöjdsbanan består av fem olika banor – alla med olika svårighetsgrad. Du behöver inte vara vältränad eller ha testat på höghöjdsbanor innan, men lite mod kan trots allt behövas!
Foto: Vastsverige.com Christian Olars

Aktiviteter med familjen på Billingen

På Billingen finns mängder av härliga aktiviteter, bus och lek för hela familjen. Ta med barnen på en tur i Skogsmulleriket, lös uppgifter längs Billingetrollets trollstig, cykla, klättra, grilla, fiska eller spendera timmar på aktivitetsplats Äventyret. Ta med barnen på ett naturnära äventyr fyllt med rörelseglädje på Billingen!