Familj

Ta med familjen till en ny nivå, med aktiviteter och tid tillsammans, inne och ute. Berget som vårt hotell vilar på bjuder på vandring, cykling och en mängd spännande upplevelser för hela familjen. Efteråt väntar skön avkoppling på hotellet och under förmiddagar på sommaren är Earth Spa öppet för hela familjen. Välkommen upp för att skapa nya minnen hos oss på Billingehus!

Barn äter äpple och kopplar av på spa

Lovfrid – Spa med familjen

24 juni–18 augusti kl. 9–13 (Övrig tid har vi 15-årsgräns) 
På förmiddagar under sommaren och utvalda skollov välkomnar vi både stora och små gäster på vårt spa. Barn behöver också avkoppling och att besöka vårt spa tillsammans med hela familjen är en fantastisk upplevelse.

Barn besöker spa i sällskap av vuxen. Barnet ska vara helt blöjfritt och kunna bada i vanliga badkläder (ej badblöja). 

Kvinna vilar på spa

Lilla Spaupplevelsen

Pris från 1490:-/person
Ett dygns välbefinnande för att koppla bort vardagen och fylla på med energi. Här väntar helande upplevelser på spa, middag och en skön övernattning med frukostbuffé.
Kvinna som vilar i varma källor på spa

Stora Spaupplevelsen

Pris från 2980:-/person
När du vill koppla av och njuta lite mer av allt – då gör du rätt i att boka detta paket. Du får två sköna övernattningar med goda middagar och gott om tid att koppla av på spa.
Par som vandrar på Billingen

Vandringslycka

Pris från 1290:-/person
Älskar du att vara ute och uppleva naturen till fots, men tycker ändå det är skönt att landa mjukt i en soffa och njuta av vällagad mat efter en dags vandring? Boka vandringslycka! 
MTB på Billingen Foto: Daniel Breece/vastsverige.com

MTB-paket

Pris från 1225:-/person
Vårt hotell ligger på berget Billingen som bjuder på en härlig upplevelse för både nybörjare och erfarna cyklister. Boka paket med ledavgift, middag, övernattning och frukost. 

Upptäckarglädje

Pris från 1245:-/vuxen & 550:-/barn
För dig som vill vara aktiv utomhus – på Billingen och i Skaraborg. Upplev historiska miljöer, vackra leder och roliga äventyr. Övernattning, take away, middag och frukost ingår.
Erbjudande med 3–4 nätter
Läsa Lotus News på hotellrummet Billingehus

Hemester

Pris från 2620:-/person
Hos oss infinner sig semesterkänslan, utan att behöva resa så långt. Boka hemester med tre till fyra övernattningar, en halvdag på Earth Spa, en 2-rätters middag och en bistrorätt.
Erbjudande med 6 nätter
Juniorsvit på Billingehus

Stanna längre

Pris från 5090:-/person
På Billingehus finns ett rikt utbud av aktiviteter och utflyktsalternativ. Stanna i sex nätter och upplev mer! En halvdag på Earth Spa, en 2-rätters middag, bistrorätt och lunch.

Att göra med familjen


Besök Skara Sommarland

Bara 20 km från vårt hotell i Skövde hittar du Skara Sommarland – Skandinaviens största vattenpark. Parken har utöver ett vattenland även en tivolidel med adrenalinhöjande berg- och dalbanor och gokartbanor. Med 46 attraktioner, fyra restauranger samt ett varierat utbud av lotterier, spel, kiosker och caféer är Skara Sommarland fyllt med upplevelser för hela familjen.

Erbjudande – bo hos oss på Billingehus, visa upp dina entrébiljetter och få 250 kr i sommargåva per rum att nyttja fritt hos oss i samband med din vistelse. 

Shuffleboard i lobbyn på Arken Hotel & Art Garden Spa

Att göra på hotellet

Välkommen till vårt energiska vardagsrum fullt av upplevelser – njut av de oförglömliga aktiviteterna, måltiderna, mötena och den sköna avslappningen som väntar här. Shuffleboard, pingis, foosball och en mängd olika sällskapsspel finns tillgängliga om du vill utmana vänner och familj. 
Vandrare på Billingeleden

Vandring på Billingen

Det finns fantastiska vandringar att upptäcka i naturområdet Billingen. En av de mest populära är Billingeleden på 57 km som går att ta i etapper eller som en tredagarsvandring. Trollstigen är en annan som finns i tre olika nivåer där du själv kan välja att gå den korta turen (2,6 km), mellanturen (8,1 km) eller den långa turen (12,4 km). Här får du en vidunderlig upplevelse i de trolska skogarna på Billingens sluttning.
Foto: Vastsverige.com, Jonas Ingman

Aktivitetsplats Äventyret

Precis utanför vårt hotell finner du Äventyret – en lekplats som är utformad som en hinderbana och passar hela familjen. Det finns även en linbana, klätterborg och en "undvik att nudda marken" bana. 
Upplevelsebadet i Skövde

Upplevelsebadet i Skövde

På upplevelsebadet i Arena Skövde är det alltid bra badväder. Lek i vildforsen, testa vattenrutschkanor i olika former och storlekar, gunga med i vågorna eller plaska i den grunda drakpoolen. Ett blött vattenäventyr för hela familjen. Badet ligger centralt i Skövde, bara 3 km från vårt hotell. Vattenäventyr för hela familjen! 
Jumpyard i Skövde

Jumpyard i Skövde

I Skövde kan du hoppa, studsa och skutta i stadens trapolinpark Jumpyard. Där kan du bland annat hoppa på trampoliner, i ninjabanan, i hopp-tv-spel eller flyga fram i Sky Riders. En aktivitet som passar perfekt för både barn och vuxna med hopp i benen. 
Balthazar Science Center

Balthazar Science Center

Upplev och utforska naturvetenskap och teknik. På Balthazar får du testa olika interaktiva stationer och experiment, bygga, skapa och använda din kreativitet. Prova hur det är att labba med mystiska pulver, bygg legomonster, testa hur det är att köra lastbil eller hitta spännande saker i gruvgången. Dessutom sätter Balthazars egen Makerverkstad fart på kreativiteten och här kan du skapa, uppfinna och bygga. På Balthazar Science Center finns något att upptäcka för alla med barnasinnet kvar.
Skogsmulle Foto: Next Skövde Tobias Andersson

Skogsmulleriket på Billingen

På berget Billingen runt den lilla sjön Åsbotorpssjön sträcker sig en tillgänglighetsanpassad slinga på 2 kilometer. Här bor Skogsmulle och hans vänner, och du får gärna hälsa på. Kika in i husen och lär er mer om djur och natur samtidigt som ni utforskar omgivningarna tillsammans.
Pumptrackbana på Billingen Foto: Next Skövde Tobias Andersson

Billingen bikepark

På Billingen kan du på ett lekfullt sätt träna upp din balans och teknik i Billingen Bikepark. Hit är gammal som ung välkommen och förutom att cykla kan du även åka skateboard, kickbike och inlines. Parken består av två pumptrackbanor i olika svårighetsnivåer.

Upzone Höghöjdsbana

Ta med familjen eller kompisgänget på ett äventyr där du klättrar från plattform till plattform, 14 meter upp bland trädtopparna. Höghöjdsbanan består av fem olika banor – alla med olika svårighetsgrad. Du behöver inte vara vältränad eller ha testat på höghöjdsbanor innan, men lite mod kan trots allt behövas!
Foto: Vastsverige.com Christian Olars

Aktiviteter med familjen på Billingen

På Billingen finns mängder av härliga aktiviteter, bus och lek för hela familjen. Ta med barnen på en tur i Skogsmulleriket, lös uppgifter längs Billingetrollets trollstig, cykla, klättra, grilla, fiska eller spendera timmar på aktivitetsplats Äventyret. Ta med barnen på ett naturnära äventyr fyllt med rörelseglädje på Billingen!