Aktiviteter på berget Billingen

Berget Billingen är ett naturområde som sträcker sig över Skövde, Skara och Falköping kommun. Billingen är ett av Västergötlands femton platåberg som samtliga är utnämnda till Sveriges första Unesco globala geopark. Det betyder att platåbergslandskapet har ett landskap och geologiska platser som är världsunika, de finns endast här och på ett fåtal platser till. På och runt Billingen finns det 16 naturreservat. Billingen har samma klimat som södra Dalarna vilket gör att man hittar skog, myrar och ofta snö vintertid.

Cykla MTB, klättra eller vandra i Skövde

De hisnande vyerna från Billingehus slår en direkt, men när det gäller aktiviteter hittar du faktiskt det bästa på baksidan. Runt knuten på hotellet ligger berget Billingen som bjuder på både äventyr och vackra vyer, med aktiviteter som mountainbike, klättring, höghöjdsbana och otroliga vandringsleder. Vintertid finns både längskidspår och utförsåkning. 

Cykling & MTB på Billingen

Upplev Billingens skogar från cykelsadeln. På Billingen finns totalt 28 kilometer* långa mtb-spår, två asfalterade pumptracks, en kul teknikpark och det utmanande endurospåret Homerun.

I omgivningarna omkring Billingen hittar du även en mängd fina leder och cykelturer. 

* Helt nya MTB-leder byggs på Billingen – Från fredag 29 september stängs cykellederna för ombyggnation. MTB-arenan, pumptrackbanor och Billingerundan påverkas inte utan går att cykla. 

Jattadalen Billingen Foto Jonas Ingman Vastsverige.com

Vandring på Billingen

Det finns fantastiska vandringar att upptäcka i naturområdet Billingen. En av de mest populära är Billingeleden på 57 km som går att ta i etapper eller som en tredagarsvandring. Trollstigen är en annan som finns i tre olika nivåer där du själv kan välja att gå den korta turen (2,6 km), mellanturen (8,1 km) eller den långa turen (12,4 km). Här får du en vidunderlig upplevelse i de trolska skogarna på Billingens sluttning.
Foto: Jonas Ingman/Vastsverige.com
Klättring på Billingen i Skövde Foto Tobias Andersson

Klättring

Prova på topprepsklättring med guide som finns för både nybörjare och avancerade deltagare. Perfekt för dig som gillar utmaningar eller kanske söker naturupplevelser utöver det vanliga. 
Upzone Höghöjdsbana på Billingen i Skövde

Upzone Höghöjdsbana

Ta med familjen eller kompisgänget på ett äventyr där du klättrar från plattform till plattform, 14 meter upp bland trädtopparna. Höghöjdsbanan består av fem olika banor – alla med olika svårighetsgrad. Du behöver inte vara vältränad eller ha testat på höghöjdsbanor innan, men lite mod kan trots allt behövas!

Bad

Billingebadet är närliggande utomhusbad med 50-metersbassäng. Simsjön är en badsjö 3 km från fritidsområdet som bjuder på klart vatten och tre badplatser.
Löpning i Skövde foto: Roger Borgelid Västsverige.com

Löpning

Flertalet spår om 2,5–10 km, från platta spår till utmanande terräng, samt två elbelysta slingor 06–22. Välj om du vill springa genom slingrande skog, längs med vackra Hållsdammen, böljande backar eller rejäl kupering. Det finns även trailrunning med 5,3 km spår genom snåriga skogar, små eller inga stigar och blöta partier. Majaslingan på 2,5–4km är döpt efter Maja Sandberg.

Bo på hotell och upplev Billingen

Bo nära och bekvämt när du besöker Billingen för dina favoritaktiviteter. Gör det enkelt för dig och boka ett av våra erbjudanden där god mat, övernattning och energigivande frukost ingår. Sedan är det fritt fram att ge sig ut på äventyr!

Zipline på Upzone höghöjdsbana

Upptäck Berget

Pris från 1245:-/vuxen & 550:-/barn
Ett paket för dig som vill vara aktiv utomhus – på berget, vid sjön, eller kanske utmana dig med en hisnande aktivitet i luften? Övernattning, take away, middag och frukost.
MTB på Billingen Foto: Daniel Breece/vastsverige.com

MTB-paket

Pris från 1545:-/person
Vid vårt hotell ligger berget Billingen som bjuder på en härlig upplevelse för både nybörjare och erfarna cyklister.  Boka paket med MTB-hyra, middag, övernattning och frukost.
Vandring Vallebygd Skövde Foto: Roger Borgelid/Vastsverige.com

Vandringslycka

Pris från 1290:-/person
Älskar du att vara ute och uppleva naturen till fots, men tycker ändå det är skönt att landa mjukt i en soffa och njuta av vällagad mat efter en dags vandring? Boka vandringslycka!