Mat & dryck

Välkommen till vårt kök och hjärtat i huset. Frukost, god lunch, aperitivo, kvällens bistrorätt eller bara ett glas i pianobaren – oavsett vad du är sugen på så lovar vi goda upplevelser för alla stunder. Hos oss blir det nya smaker och goda klassiker, och såklart schlättas godaste cocktails.

Restaurang med upplevelser för alla smaker

För att dina smaklökar inte ska gå på tomgång ser våra restauranger till att rätter dukas upp som fängslar, inspirerar och intresserar. Dag efter dag. Vardag såväl som helg. För det spelar ingen roll om det är ditt första eller femtioelfte besök på Billingehus. Här ska du alltid få smaka på nya upplevelser.

Oxkind varmrätt på Sandbergs restaurang

Sandbergs Matsal

Vårt kök serverar vällagad klassisk mat på ett modernt och medvetet sätt. Med en gnutta attityd och glimten i ögat. Vår inspiration bottnar i svensk matkultur och följer det skafferi som årstiderna har att erbjuda.

Uno Bar & Bistro

Uno - Bar & Bistro

Jättehungrig, sugen på något lätt eller bara törstig efter en aktiv dag? Landa i vår lobby – njut av god dryck och något gott att äta. På vår bistromeny finns något för alla, både moderna och klassiska rätter, små aptitretare samt diverse tilltugg. 

Dagens lunch på Billingehus

Dagens lunch

Förgyll vardagen och väck smaklökarna till liv med en vällagad lunch högst upp på Billingen. Här dukas dagens vegetariska, kött- eller fiskrätt upp baserat på vad säsongen har att erbjuda. Soppa, sallad, bröd, bordsvatten, kaffe och en hisnande utsikt ingår alltid när du äter lunch här.

Frukost på Billingehus

Frukost

Pricken på i:et efter en god natts sömn än en uppdukad och utsökt frukost. I vår matsal hittar du varma och kalla godsaker som låter dig starta dagen på bästa möjliga sätt innan du susar ner i pisten, springer in i skogen eller hoppar i poolen. Då vi föredrar att ta tillvara på det som säsongen erbjuder kan utbudet variera. 

Utsikt från Bar Arne

Bar Arne

Bar Arne är vår lilla bar med den stora utsikten. Här serveras cocktails och bubbel. Platsen där man unnar sig och firar lite extra. Den som känner oss vet dock att det alltid finns något att fira - så tröskeln in är inte hög.

Mingel fest människor skålar

Festligheter på topp

Varför nöja sig med en bal på slottet när du kan ha ännu roligare på Billingehus? I över fem decennier har gäster skålat, dansat och festat loss här.

Vi har god erfarenhet av att sätta guldkant på såväl storslagna middagar som småskaliga festligheter. Varmt välkommen - vi ser fram emot att göra ditt firande till något alldeles extra.

Vin mingel

Spännande evenemang på Billingehus

Billingehus erbjuder en mängd upplevelser, med allt från spännande middagar och dryckesprovningar till musikunderhållning och träningsevent. Upplevelser för dig som är på tillfälligt besök på vårt hotell, likaväl för dig som bor i Skövde.

Kika in i vår evenemangskalender och se vad som händer framöver, så du säkert inte missar något!

Mysig restaurang med nordiskt kök i Skövde

Välkommen upp till vår restaurang, på berget Billingen i Skövde. Sandbergs är vår à la carterestaurang som erbjuder nordiska rätter i piggt utförande, med råvaror från Västgötaslättens skogar, sjöar och åkrar. Vardagar serveras frukost och vällagade husmansluncher med finess och i vår mysiga lobby kan du alltid avnjuta en enklare bistrorätt tillsammans med något gott i glaset. Varmt välkommen!