Juniorsvit på Billingehus

Hotell och boende i Skövde

Med en otrolig utsikt över Västgötaslätten, på yttersta kanten av berget Billingen finner du vårt hotell. Kliv in till en varm och vacker hotellmiljö där både avkoppling och aktivitet råder. Våra hotellrum har hög mysfaktor och du kan välja bland olika rumskategorier med varierande storlek och egenskaper – ibland är endast det bästa gott nog.

Classic hotellrum

Rummet för en go´ hotellvistelse

Innehåller det mesta du behöver. Slå dig ner och drick en kopp kaffe medan du kikar ut över den natursköna omgivningen eller den vidunderliga utsikten över staden. Ett hotellrum på 18 kvm med en skön 180 cm kontinentalsäng från Elite sängar.

Superior hotellrum på Billingehus
Cosy hotellrum

Minsta rummet med högsta mysfaktorn

Innehåller det mesta du behöver i ett mindre format. Ett rum för två som vill vara nära eller ett rum för dig som önskar lite extra plats för dig själv. Rummen är 15 kvm och har en skön 160 cm bred kontinentalsäng från Elite sängar.

Cosy hotellrum på Billingehus
Superior hotellrum

Med rum för det lilla extra

Ett ljuvligt rum med mycket känsla av natur och det bästa av 70-talet. Gott om plats, med en 200 cm bred kontinentalsäng från Elite sängar. Finns även som extra familjevänlig modell med hela 280 cm bred säng, eller våningssäng.

Juniorsvit på Billingehus
Deluxe hotellrum

När du vill ha mer av det mesta

Ett lyxigare rum med allt du "villhöver". Vilken blir din favorit? Rum med egen bastu eller ett 70-talsrum med grammofonspelare och discokula? För maxad romantik – välj ett rum med himmelssäng eller badkar mitt i rummet.

Juniorsvit på Billingehus
Juniorsvit

När endast det bästa är gott nog

Kliv in i vardagsrummet och njut av extra allt – gott om plats, två badrum och maxad hotellkänsla. Våra juniorsviter är belägna med en vacker utsikt mot skogen, är 50 kvm och har en 200 cm bred kontinentalsäng från Elite sängar. 

Juniorsvit på Billingehus
À la carte meny Sandbergs matsal Billingehus

En upplevelser för alla smaker

För att dina smaklökar inte ska gå på tomgång ser våra tre restauranger till att rätter dukas upp som fängslar, inspirerar och intresserar. Dag efter dag. Vardag såväl som helg. För det spelar ingen roll om det är ditt första eller femtioelfte besök på Billingehus. Här ska du alltid få smaka på nya upplevelser.

Bastu med utsikt

Koppla av i vår bastu

Efter aktivitet kan det vara skönt att koppla av lite. När du bor hos oss har du tillgång till vår gemensamma bastu med utsikt över naturen på Billingen. Här finns även duschar och några sittplatser. Prata med receptionen för tillgång till bastun i samband med din vistelse.

Aktiviteter på Billingen i Skövde

Billingen – ett berg av upplevelser

De hisnande vyerna från Billingehus slår en direkt, men när det gäller aktiviteter hittar du faktiskt det bästa på baksidan. Runt knuten på hotellet ligger berget Billingen som bjuder på både äventyr och vackra vyer, med aktiviteter som mountainbike, vandring, höghöjdsbana och klättring under sommaren. På vintern finns här längdskidspår med officiellt Vasaloppscenter, skidbacke och isbana under tak.   
Superior hotellrum på Billingehus
BRA ATT VETA UNDER DIN VISTELSE

Hotellinformation A-Ö

För att spara på miljön och minska antalet trycksaker på rummen har vi valt att ha en digital version av vår hotellinformation. Här hittar du saker som är bra att veta när du bor hos oss. 
Dubbelrum på Billingehus

Bli medlem och få fina erbjudanden

Bor du ofta på våra hotell och vill få ut mer av din vistelse? Som återkommande gäst vill vi att du ska känna dig som hemma och alltid välkommen. Ta del av Lotus Member och upplev livet som stammis. Ju oftare du bor hos oss och på våra systerhotell, desto bättre förmåner får du.

Vin mingel

Guldkant på guldkanten

När du besöker oss vill vi att du ska kunna njuta till fullo. Skäm bort din älskling med blommor på rummet eller en flaska bubbel när ni checkar in. Här kan du läsa om allt du vill ha och inte behöver när du bor hos oss på Billingehus – en plats med nära till allt, förutom vardagen.

HOTELLET PÅ BERGET

Mysigt boende på Billingen i Skövde

Checka in med familjen, kärleken, kompisen, träningsgänget eller varför inte själv, för lite välförtjänt egentid? Billingehus är hotellet för dig som söker ett varmt och välkomnande boende i Skövde, med närhet till naturen och en skön mix av upplevelser både inne och ute. 

Vandring på Billingen i Skövde Foto Tobias Andersson

Billingen

Ett berg av upplevelser ...

Upzone Höghöjdsbana på Billingen i Skövde
Klättring på Billingen i Skövde Foto Tobias Andersson
Mtb-led på Billingen i Skövde
Mtb på Billingen i Skövde Foto Tobias Andersson
Aktiviteter på Billingen i Skövde
Vandring på Billingen i Skövde Foto Tobias Andersson
Yoga med utsikt på Billingen i Skövde Fotograf Mårten Bergkvist
Längdskidåkning på Billingen i Skövde

Officiellt Vasaloppsspår

Vill du veta mer om Skövde och Billingen?

Ditt hotell i Västra Götaland

Bo på Billingehus när du upptäcker Västgötaslätten och du har ett perfekt utgångsläge för många härliga dagsutflykter. Inom en timma når du kulturarven Varnhems klosterkyrka och Karlsborgs fästning, perfekta utflyktsmål för den historieintresserade. För den som föredrar en naturupplevelse får man ej missa Hornborgasjön och trandansen om våren eller varför inte ett besök hos närliggande gårdsbutiker när höstens skördetider kommer.