Event, mässa & kongress i Skövde

Oavsett vilka behov eller önskemål ni har så hjälper vi er att skapa ett lyckat och minnesvärt event. Med moderna lokaler, smakfulla menyer och stor flexibilitet, kan ni känna er trygga med att vi tar hand om er på bästa möjliga sätt. Kliv in i vår värld av möjligheter och energigivande aktiviteter. Välkommen till Västgötaslättens främsta mötesplats för event, mässor och kongresser.

Kongresshall rendering Billingehus Wingard

Lokaler för event

Vi erbjuder en mängd lokaler för olika ändamål –  storslagna event  eller småskaliga festligheter. Med god erfarenhet och flexibla lokaler tar vi fram rätt upplägg för ert evenemang.

Mat & dryck

Inne på hotellet dukar vi upp med nya smaker och goda klassiker. Schlättas godaste cocktails utlovas, likväl som en härlig kopp varmt kaffe eller en kall pilsner efter en tur på berget. Vi tar emot både det lilla och stora sällskapet.
Höghöjdsbana på Billingen i Skövde

Aktiviteter utomhus

Berget erbjuder en mängd utomhusaktiviteter med de bästa instruktörerna. Allt ifrån mountainbike, längdskidåkning och vandring till höghöjdsbanor och klättring.

Stora, nya lokaler för kongress, mässor och event

Under 2025 står vår nya kongress- & eventhall klar. En stor, välutrustad och troligtvis den vackraste lokalen i regionen. Perfekt för det större seminariet, mässan, likväl som middagsbankett med underhållning. Unikt för kongresshallen är att det även finns möjlighet att köra in fordon samt ha egen entré och mingel direkt från utsidan. 

Billingehus exteriör Wingårdhs arkitekter

Kongress- & eventhall

En kongress- & eventhall är under uppbyggnad och står färdig under 2025.

Kongresshall rendering Billingehus Wingard

Perfekt för det större seminariet, mässan, likväl som middagsbankett med underhållning.

Kongresshall rendering Billingehus Wingard

Här kommer att finnas plats för upp till 750 personer.

Kongresshall rendering Billingehus Wingard

Kongresshallen har utsikt över Skövde och Skaraborgsslätten.

Billingen fest- & konferenslokal på Billingehus

Billingen

Vackert rum med högt i tak och access från entréplan i anslutning till lobby, lounge & restaurang. Lämplig för seminarier, likväl som fest & bankett.

Hörsal

Lilla teatern

Vacker hörsal med fast biosittning och en generös scen. Mycket bra rum för talare och biovisningar.

En unik miljö för mässa i Västra Sverige

Läget mitt i Västra Sverige, en timme från Göteborgtvå timmar från Stockholm och 45 minuter från Jönköping gör Billingehus till en unik möjlighet för stora mässor. En generöst tilltagen parkeringsplats med gratis parkering och en fullvärdig hotell- och restaurangverksamhet i anslutning till kongresshallen ger en effektiv upplevelse för utställare och en avkopplande vistelse för besökare.