Yoga, cirkelträning och meditation – utforska våra träningspass

Som gäst på Earth Spa har du tillgång till välgörande träning och sköna yogaklasser. På Billingehus finns tid och rum för att ta hand om kropp och sinne – ute och inne. Välj mellan yoga i olika former, grundande meditation eller stärkande cirkelträning. Vi kör flera olika pass och klasser varje dag som alla vägleds av utbildade instruktörer. När tillfället bjuder in så möts vi upp utomhus på berget.

Våra aktiviteter

Vårt aktivitetsschema ser du nedan, med reservation för ändringar. Utöver dessa klasser kommer vi även att ha inspirerande pop-up-klasser vid utvalda tillfällen. Mer information om dem visas i vår evenemangskalender.  

Ni vägleds av våra utbildade instruktörer. Klasserna passar alla, ung som gammal, stel som mjuk. Tänk på att helst inte äta 60 minuter innan klassen och var iklädd träningskläder om inget annat anges.

Om du har bokat Earth Spa är du välkommen på drop-in för alla våra ordinarie klasser. Om du har ett 10-kort så bokar du ditt pass på spa@billingehus.com. Kom gärna i god tid. Varmt välkommen!

Server time: 2024-06-14 06:40:08

Klassbeskrivning


Hathayoga

Klassisk Hatha yoga, den mest kända yogastilen. Hathayogans statiska positioner bygger styrka och flexibilitet i musklerna. Dessa positioner kombineras med andnings- och visualiseringsövningar samt en kortare meditation för att uppnå balans i kropp och själ. På sanskrit betyder stavelsen ”ha” sol, manlig energi och yang. ”tha” betyder måne, kvinnlig energi och yin. Hatha yoga sägs balansera solen och månen energier.

Vinyasa – Flödesyoga & Morgonyoga

Vinyasa betyder andningssynkroniserad rörelse. I denna klass samverkar andning med positioner för att skapa ett dynamiskt flöde. Varje position flödar i samklang med andetaget. Klassen kan variera mellan ett långsamt och mjukt flöde som i vår morgonyoga, till ett mer dynamiskt pass som vår flödesyoga.

 

Yinyoga

En mjuk form av yoga där vi inte jobbar någonting muskulärt. Varje position hålls i flera minuter för att skapa stillhet i kroppen och för att komma åt bindväven. Yin står för mjukhet och stillhet, i denna klass så slappnar vi av och accepterar nuet.

 

Mindfulness

Mindfulness är en meditation i medveten närvaro. Vi jobbar med varierade tekniker för att dra uppmärksamheten till nuet. Det här är den meditationsteknik som det gjorts mest forskning på och som blivit godkänd som en effektiv behandlingsmetod inom vården.

 

Yoga Nidra meditation

En liggande meditation där du tillåter din kropp att helt och hållet slappna av. En meditationsklass som passar alla, oavsett om du tidigare mediterat eller inte.

 

Gongmeditation

En liggande meditation där vi landar ner i kroppen och guidas till avslappning. Vi får bada i ljud och vibrationer som produceras av Gongen. Vi använder även andra soundhealingsinstrument som kristallklangskål och vindspel. Vi låter hela kroppen få lyssna och ta in vibrationer och ljuden så ditt sinne kan komma till ett meditativt och avslappnat tillstånd. Detta åstadkommer läkning på mentala, emotionella och fysiska nivåer.

 

Gymintro

Passar dig som är nybörjare i gymmet och behöver hjälp med att komma igång. Vi visar dig runt i gymmet och du får hjälp med hur du ställer in maskinerna och kan visa övningar.

 

Cirkelträning utomhus

Här tränar vi igenom hela kroppen vid olika stationer och med olika vikter runt 2,5 km spåret. Exempelvis kör vi basövningar som marklyft, squat, axelpress, bänkpress och magövningar.

 

Cirkelträning i vårt gym

Ett stationsbaserat cirkelpass i vårt gym där fokus är att öka din styrka samt kondition. Ett effektivt pass för hela kroppen.

Se fler klassbeskrivningar

Träna yoga i Skövde

På Billingehus kan du bli medlem och gå på yoga och olika träningspass så mycket du vill på vardagar. (Vårt medlemskap släpps under försommaren). Dessutom har du tillgång till allt som Earth Spa erbjuder i form av sköna bad, gym och avkoppling i en rofylld miljö.

Vill du gå på enstaka klasser?

Pris: 220:-/klass eller 1900:- för 10-kort

Yogamattor, bolster och block finns att låna. Kom gärna ombytt och klar i mjuka och sköna kläder. Varmt välkommen!

Kommande evenemang på hotellet


4–6 okt

Yoga- & vandringshelg

Pris från 2845:-/person (4250:- inkl logi)
Följ med på en långhelg med god mat, spa, yoga och vandring på vackra Billingen. Maria Cerboni guidar i tillåtande yoga och tar med er ut på vandringar med inslag av yoga och meditation.

Gym och träning på Billingehus i Skövde

På hotellet finns ett stort och fullt utrustat gym som ingår för alla boende gäster. 

Gym på hotellet

Öppettider: 06–22 | Åldersgräns: 15 år
Vårt gym är stort med en zon för styrkemaskiner samt konditionsmaskiner, såsom löpband, cyklar och crosstrainer. Gymmet har även en zon för träning med fria vikter såsom dumbbells och hantlar. Entré till gym ingår för alla boende gäster på hotellet.
Yoga utomhus

Träna utomhus

När tillfälle bjuds möts vi upp ute på berget för grundande yoga eller ett skönt löppass tillsammans. Vi rekommenderar varmt att du passar på att ta en skön promenad kring Hållsdammen eller gör en längre vandring när du besöker oss. Billingen har även ett fint utomhusgym som ligger nära hotellet. 

Relaterade erbjudanden:
Kvinna vilar på spa

Lilla Spaupplevelsen

Från 1490:-/person

Boka in ett dygns välbefinnande för att koppla bort vardagen och fylla på med ny energi.

  • En övernattning med frukostbuffé
  • En 3-rätters middag
  • Tillgång till Earth Spa under hela vistelsen
Kvinna flyter på vatten spa

Stora Spaupplevelsen

Från 2980:-/person
När du vill koppla av och njuta lite mer av allt – då gör du rätt i att boka detta paket. Du får två sköna övernattningar med goda middagar och gott om tid att koppla av på spa.
Namaste yoga i badrock på spa

Bara Vara

Från 495:-/person
Välkommen till en jordande upplevelse – njut av en halvdag på Earth Spa med tvagning, varma bad, bastur och skön avkoppling.