Lovfrid – Spa med barn

Under loven välkomnar vi både stora och små gäster. Loven innebär extra mycket tid tillsammans för härliga stunder ute och avkopplande stunder inomhus. Barn behöver också avkoppling och att besöka vårt spa tillsammans med hela familjen är en fantastisk upplevelse. Välkommen att ta del av vår grundande värld, kanske blir det årets höjdpunkt och dagar för nya minnen tillsammans.

Barn äter äpple och kopplar av på spa

Lovfrid – Spa för hela familjen

Under sommarveckorna den 24 juni till den 18 augusti och utvalda dagar på skollov öppnar vi upp dörrarna till vårt spa för hela familjen mellan kl. 9 och 13 på förmiddagarna.

Resten av tiden gäller åldersgräns 15 år. 

Följande gäller under barnveckorna:

  • Barnet ska vara helt blöjfritt och kunna bada i vanliga badkläder (ej badblöja). 
  • Barn besöker spa i sällskap av vuxen.
  • På behandlingar, aktivitetspass och gym är åldersgränsen 15 år.

Så här går ett besök på spa till:

Välkomna in till spareceptionen där ni får varsin korg med tvättlapp, handduk och mugg att ta med er runt under tiden på spa.

Om ni bor på hotellet, kommer ni ombytta med egna badkläder samt den badrock och de tofflor som finns på ert rum. Om ni besöker oss över dagen lånar ni badrock och tofflor i spareceptionen.

Ta gärna med tofflor och badrock till de allra minsta. Minsta storleken på tofflor är 37 och badrocken passar till en sex-/sjuåring.

Sedan följer en liten introduktion av en spavärd. Ni får veta vad som finns att uppleva på spa och hur ni ska göra för att få ut så mycket som möjligt av er vistelse. I våra pooler är det inte läge att göra "bomben", utan här håller vi en lugn stämning och låter hela familjen varva ner.

Tvagning

Japansk tvagning och ombyte

I tvagningsrummet sitter ni på träpallar och fyller upp varmt vatten i ett kar. Du häller vattnet över kroppen, tar din tvättlapp och skrubbar hela kroppen noggrant med tvål och vatten. Låt tvagningen ta tid och skölj noggrant av produkter och tankar av negativitet och oro. Tvagningen syftar till att rengöra kroppen medan det varma badet renar själen. Läs gärna mer om Japansk tvagning här.

Sedan är det dags att torka sig, ta på sig badkläder, badrock och tofflor.

Börja med våra rum för vila & avkoppling

Vi brukar tipsa om att börja spavistelsen med att ta del av de torra ytorna i våra rum för vila & avkoppling. Titta ut över vidderna med avkopplande musik i öronen, vila i en hänggunga i Bergsloungen eller besök några av våra mörka och ljusa rum.

Meditera i ljus eller mörker

Ljusterapirummet ger nya pigga energier och mörkerrummet är en lugn plats för en go´ vilostund. Här kan ni vila i varma sängar och lyssna på meditation eller musik. I ljusterapirummet kan ni sitta med en god kopp te.

Hänggungor med utsikt över berget

Nu är det nog dags för fruktstund. Den intas bäst uppe i vår Telounge eller Bergslounge. Hänggungorna passar både stora och små. Läs en bok eller bara slappna av en stund.

Nu blir det bad

Nu kan det vara dags att ta sig till de våta ytorna för varma och härliga bad.

Fotbad är härligt. Det är mysigt att sitta bredvid varandra och äta lite frukt.

Vårt fotsalt står framme på golvet, så man kan hjälpa varandra att hälla i salt. Barn är ju fyllda av fart och har mycket spring i benen. Därför är det extra viktigt att ta hand om sina fötter. 

Även ett dopp i våra varma källor brukar vara uppskattat.

Bastu på Eart Spa Billingehus

Bastuoas

Det är fint att avsluta spaupplevelsen med en stund i bastuoasen. Vår bastuoas omfattar varma rum och kalla bad. Ge dig tid och grunda kroppen i en rik bastuupplevelse.

Våra olika bastur:

TORRBASTU – hög- och lågtempererad
ÅNGBASTU – arom efter säsong
SALTBASTU – med naturligt havssalt
KALL KÄLLA – med kalldusch och is

Varmt välkommen!

Kvinna vilar på spa

Lilla Spaupplevelsen

Pris från 1490:-/person
Ett dygns välbefinnande för att koppla bort vardagen och fylla på med energi. Här väntar helande upplevelser på spa, middag och en skön övernattning med frukostbuffé.
Kvinna flyter på vatten spa

Stora Spaupplevelsen

Pris från 2980:-/person
När du vill koppla av och njuta lite mer av allt – då gör du rätt i att boka detta paket. Du får två sköna övernattningar med goda middagar och gott om tid att koppla av på spa.
Händer i vatten och pilgrimsleden

Spa- & Vandringslycka

Pris från 1790:-/person
Detta paket innehåller allt det bästa hos oss! Upplev vackra vandringsleder och låt sedan kroppen vila inne på Earth Spa. Njut av en god middag, övernattning och frukostbuffé.