Cava – från utskällt till toppkvalitet

Vinprovning med middag och övernattning

Datumet för detta evenemang har passerat – se liknande erbjudanden här ›

Välkommen till Billingehus för en extra härlig och lärorik vistelse! Denna kväll får du lära dig mer om cava. Vi provar fyra olika sorter tillsammans med passande tilltugg.

Följ med när sommelier Mia Buchmann, ambassadör för DO Cava och dess mousserande viner, berättar om vad som händer i regionen just nu. Cava stärker upp sitt regelverk och har idag högre krav än Champagne och det märks på kvalitén som släpps idag.

I paketet ingår:

  • En övernattning med del i dubbelrum 
  • Vinprovning kl. 17.00
  • En 2-rätters middag i Sandbergs matsal 
  • En frukostbuffé 

Detta paket har 18-årsgräns.

Läs mer
Från 1795:- /person (enbart provning 625:-)

Bra att veta

Går att boka med ankomst 19 april 2024.

Incheck från kl. 15 och utcheck senast kl. 11.

 

Det går även att boka vinprovningen separat.

- Vinprovning: 625:-
- Vinprovning med 2-rätters middag: 1045:-

Bokas på mail: bokning@billingehus.com eller tel: 0500-44 57 00.

 

Vad betyder frånpris? Att priset varierar beroende på vilken säsong och veckodag du ankommer samt vilken rumstyp du väljer. Läs mer i bokningsinformationen nedan.

Bokningsinformation
Mia Buchmann restaurangchef Billingehus

Vinprovning med Mia Buchmann

Provningen hålls av Mia Buchmann. Mia har en otrolig kunskap kring vin och kommer från "Vinkällan", Nordens största utbildare av sommelierer, där hon arbetar som utbildare.

Alla vinprovningar våren 2024

16 februari: Vin & Choklad – Läs mer ›

15 mars: Giro d'Italia – Läs mer ›

19 april: Cava, från utskällt till toppkvalitet

17 & 31 maj: 5 shades of pink – Läs mer ›


Ett energiskt vardagsrum fullt av upplevelser

När du bor hos oss på Billingehus vill vi att du ska känna dig som hemma men ändå ha känslan av att vara bortbjuden. Ge dig själv lyxen att koppla bort vardagen, bara vara och bli väl omhändertagen. För den som önskar finns en mängd aktiviteter och upplevelser, både på hotellet och berget Billingen. 

Utsikt från Bar Arne

Bar Arne

Bar Arne är vår lilla bar med den stora utsikten. Här serveras cocktails och bubbel. Platsen där man unnar sig och firar lite extra. Den som känner oss vet dock att det alltid finns något att fira - så tröskeln in är inte hög.

Shuffleboard i lobbyn på Arken Hotel & Art Garden Spa

Shuffleboard, pingis & foosball

På hotellet finns shuffleboard, pingisbord och foosball som är fritt att använda för gäster. Kanske vill du utmana vännerna på en trekamp, eller så kör ni en omgång rundpingis tillsammans. Utrustning finns att hämta i receptionen. 
Aktiviteter på Billingen i Skövde

Billingen – ett berg av upplevelser

De hisnande vyerna från Billingehus slår en direkt, men när det gäller aktiviteter hittar du faktiskt det bästa på baksidan. Runt knuten på hotellet ligger berget Billingen som bjuder på både äventyr och vackra vyer, med aktiviteter som mountainbike, vandring, höghöjdsbana och klättring under sommaren. På vintern finns här längdskidspår med officiellt Vasaloppscenter, skidbacke och isbana under tak.